torsdag 10. april 2008

Forfatterbesøk


Forfatter Per Ivar Martinsen, en fyr med sans for humor. I denne bloggen skal jeg fortelle om forfatter besøket med netopp denne karen.





Han var ikke akkurat personen som likte å ha ordet hele veien, han var opptatt av at alle var med i samtalen, alle skulle delta på en eller annen måte under besøket. Han startet med det han likte best, netopp dikte. Han mente at når han var ferdig med dette besøket skulle alle være diktere. Vi merket allerede ved første øyekast at dette ville bli en artig time. Han gikk tidlig inn på at språket og det skriftlige språket til oss ungdom har forandret seg mye igjenom tiden. Alle de ordene som har blitt forandret, bokstaver som har blitt byttet ut med tall og ord som er blitt forkortet.


forkortelser, tegn og akronymer



Så ville han at vi skulle lage vårt eget dikt, som alle skulle delta i. Så var det opp til oss hvordan diktet skulle se ut. Det ble mye rart lover jeg, alt fra sms språk til rare ord som ikke passer inn i et dikt. Han lurte også på om det var noen av oss som hadde foreldre med en annen invandrer bakgrunn, noen som hadde foreldre eller slekt som kom fra et annet land. Så ordene i diktet vårt var en blanding av ord fra andre land og sms språk. Jeg kan med hånden på hjerte si at dette ikke var et dikt i verdensklasse.




Det var et utrolig morsomt besøk, han var flink til å få oss med i samtalen.









Ingen kommentarer: